سبد خرید شما خالی است.
ورق گالوانیزه و کاربرد آن, ورق فولادی، طی فرآیندی که به آن گالوانیزاسیون گفته میشود، با فلز روی پوشانده شده و ورق گالوانیزه را به وجود میآورد.
این ورق ویژگیهای بسیاری دارد که این ویژگیها ورق گالوانیزه را به یکی از پرکاربردترین مصالح فولادی تبدیل کرده است.
فلز روی از ورق دربرابر عوامل محیطی مانند رطوبت، خوردگی و اکسیداسیون محافطت میکند که باعث میشود طول عمر مفید ورق افزایش پیدا کند. از این ورق در صنایع بسیاری مانند خودروسازی، ساختمانسازی، کشاورزی و … استفاده میشود.
ضخامت فلز روی که برای پوشاندن ورق گالوانیزه استفاده میشود به عوامل مختلفی مانند کاربرد ورق، محل استفاده از آن، ترکیب شیمیایی فولاد و … بستگی دارد.
میزان مقاومت ورق گالوانیزه، ارتباط مستقیمی با ضخامت آن دارد که ضخامت آن، قیمت ورق را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. ورق گالوانیزه با روشهای مختلفی تولید میشود. دو روش نورد سرد و گرم عموما برای تولید ورق گالوانیزه استفاده میشود.
همان طور که گفتیم گالوانیزاسیون به معنای غوطه ور کردن آهن در مواد مذاب روی می باشد.
در این شرایط لایه ای از روی بر سطح آهن می چسبد. به دلیل اختلاف خاصیت الکترونگاتیویته ای که بین آهن و روی وجود دارد، روی خاصیت آندی پیدا کرده و عواملی که باعث اکسید و تخریب فلز آهن یعنی Fe می شوند، به جای Fe روی را انتخاب می کنند و آهن محفوظ می ماند یا میزان خوردگی آن به حداقل می رسد.
در نتیجه ورق های گالوانیزه نسبت به خوردگی بسیار مقاوم هستند.
دقت داشته باشید که در این واکنش علاوه بر خاصیت گالوانیکی که ایجاد می شود یک مانع یعنی همان صفحه نازک روی، بین آهن و هوای آزاد قرار می گیرد که کمی رطوبت هم دارد و به خودی خود از میزان اکسیداسیون و زنگ زدن آهن می کاهد.
قطعا بعد از آشنایی با موارد زیر که به عنوان مزایای این محصول شناخته میشوند شکتان در مورد استفاده از آن برطرف خواهد شد.
گالوانیزه کردن علاوه بر اینکه ورق را در برابر عوامل مخرب محافظت میکند؛ نسبت به سایر روشها ارزانتر است و هزینه تولید و در پی آن قیمت محصول را زیاد دستخوش تغییر نمیکند.
این محصولات نیاز به نگهداری و تعمیرات کمتری دارند.
لایه روی پوشیده شده روی این ورقها، مقاومت محصول را در برابر عواملی مانند خوردگی و زنگزدگی به شدت ارتقا میدهد.
ورقهای گالوانیزه نسبت به سایر ورقها ظاهر و کیفیت بهتری دارند.
از ورق گالوانیزه به صورت گسترده در صنایع مختلف استفاده می شود که تعداد آن ها بسیار زیاد است.
از تولید لوازم خانگی و صنایع برق و الکترونیک گرفته تا صنایع بزرگ مانند خودروسازی، تجهیزات ترافیکی و ساختمان های صنعتی در همه آن ها از انواع ورق های گالوانیزه استفاده می کنند.
استفاده در لوازم خانگی: در بسیاری از لوازم خانگی مانند یخچال، کولر، لباسشویی، ظرف شویی و … از ورق های گالوانیزه استفاده می شود.
علت اصلی استفاده از این ورق ها در وسایل حساسی مانند فریزر، یخچال، کولر، کانال های تهویه و … وجود محیط های مرطوب و خورنده است که خیلی سریع ورق های آهنی بدون پوشش را تخریب می کنند.
استفاده در صنعت برق و الکترونیک: در صنایع الکترونیک نیز از این محصول برای انواع سیم کشی ها، تولید قطعات پوششی و … استفاده می کنند.
صنعت خودروسازی: در صنعت خودروسازی از ورق های گالوانیزه برای تولید درب قطعات استفاده می شود.
صنعت ساختمان: در ساختمان سازی برای ساخت ساندویچ پانل ها از ورق گالوانیزه استفاده می کنند.
در تجهیزات ترافیکی: در حال حاضر بیشتر گارد ریل های موجود در طرح های ترافیکی با گالوانیزه ساخته می شوند.
ورق های گالوانیزه خود در چندین نوع متفاوت تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند. انواع مختلف ورق گالوانیزه دارای کاربردهای متفاوتی هم بوده و آگاهی از آن ها می تواند به شما در جهت انتخاب بهترین نوع ورق برای مورد مصرف تان کمک کند.
شاید بتوان مهم ترین دلیل ایجاد تفاوت در ورق های گالوانیزه را همین متفاوت بودن روش ساخت آن ها دانست. ورق هایی که با روش ها گوناگون ساخته می شوند، ویژگی های مختلفی هم به خود گرفته و در نهایت کاربردهای گوناگونی خواهند داشت.
بر اساس شکل ظاهری
مورد بعدی که باعث تفاوت در ورق های گالوانیزه می شود، شکل ظاهری شان می باشد. همه ورق های گالوانیزه معمولا شکل ظاهری براق و سطح صیقلی دارند. اما با توجه به روش تولیدشان، میزان براق بودن یا صاف بودن سطح آن ها متفاوت است.
بر اساس استانداردهای رعایت شده
شرکت های گوناگون در تولید ورق های گالوانیزه خود از استاندارد های مختلفی استفاده می کنند.
استفاده از استاندارد متفاوت باعث می شود که ورق گالوانیزه نهایی ایجاد شده هم از نظر ویژگی ها و کاربرد تفاوت داشته باشد.
استانداردهای زیادی برای ساخت این نوع ورق ها وجود دارد که برخی از آن ها بین المللی و برخی هم ملی هستند. اما معمولا بسیاری از آن ها قابل تبدیل به یک دیگر هستند.
و در آخر
امیدواریم از این مقاله استفاده لازم را کرده باشید.
به شما بزرگواران پیشنهاد می دهیم دیگر وبلاگ های مار را نیز مشاهده بفرمایید.
تماس: 09126867882
اینستاگرام: faraformsanat
واتساپ: 989126867882
حجره اینترنتی: فرافرم صنعت
ساعت کاری: ۷ صبح الی ۱۸عصر
آدرس: تهران, پاکدشت ، محله گلزار ، انتهای خیابان شهید آقایی ، سوله ۱۸ ، پلاک ۳۸
مدیریت: حسن شریفی